Túrós szalonnás puliszka
2009.10.28. 11:33
A következőkben leírt puliszka nagyon laktató, és nagyon finom ételnek bizonyult. Egyszerű az elkészítése, mi nagyon szeretjük. A kép magáért beszél:)
Hozzávalók 4 főre:
A puliszkához:
- 25 dkg kukoricadara
- Fél l víz
- 1 kk só
- 5 dkg margarin
A "töltelékhez":
- 15 dkg bacon (szalonna)
- 20 dkg túró (lehet juhtúró is)
- 1 pohár tejföl
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
A puliszkát a következő módon készítjük:
A forró vízbe folyamatos kevergetés mellett belkeöntjük a kukoricadarát, beletesszük a sót, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg olyan kemény lesz, hogy elválik az edény falától. (ekkor már komoly fizikai munkát jelent keverni:P:)) Amikor kész, még forrón belekeverjük a margarint.
A szalonnát 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és serpenyőben kisütjük.
A zsírral, ami kisült a szalonnából, kikenünk egy tepsit, és kanállal beleszaggatjuk a puliszkánk felét, rászórjuk a szalonnát és a túrót. Ennek tetejére ugyanígy rászaggatjuk a puliszka a másik felét, a tetejére öntjük a tejfölt, és megszórjuk a sajttal.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ez kb. fél óráig tart.
Én ennek az adagnak a kétszeresét készítettem, így nálam a tepsi egy gáztepsit jelölt.
Képek a készítésről:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek