Krumplis lángos
2009.11.02. 12:14
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 nagyobb, vagy 5 kisebb szem krumpli
- só
- 1 dl tej
- 1 tk. cukor
- 5 dkg élesztő
- bő olaj a sütéshez
- Tejföl, reszelt sajt, fokhagyma a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumplit kockákra vágva megfőzzük, és megtörjük. Eközben a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a krumplit, a tejben megfuttatott élesztőt és a sót összegyúrjuk. Ha úgy találjuk gyúrhatunk még bele lisztet, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
Meleg helyen, letakarva kelesztjük 1-2 órán át.
Ökölnyi gombócokat szaggatunk a tésztából, vizes kézzel formázzuk, forró olajban szép barnára sütjük.
Íme három tipp, ami feldobja lángosunkat:
- Nagyon finom gouda sajttal.
- A fokhagymát összetöröm, és a tejfölben keverem el.
- Én lekvárral is szoktam enni, mint a fánkot.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek