Vaníliasodó
2009.11.19. 11:45
A múlt héten nagyon el voltam havazódva, de most újult erőre kapva vetettem bele magamat a főzőcskébe. Tegnap este mákos gubát készítettem vaníliasodóval. Nagyon finom, egyik kedvencünk. Villámgyors, kis alapanyagszükségletű finomság vacsira, ebédre:)
Hozzávalók a gubához:
- Kifli (mennyiség a csillagos ég:P)
- Langyos tej
- Mák
Hozzávalók a sodóhoz:
- Fél l tej
- 2 tojás
- 1 ek. barna- vagy nádcukor
- 1 ek. liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- Vaníliaaroma
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk, a langyos tejjel fokozatosan meglocsoljuk. Én szeretem nagyon eláztatni:) A tejjel meglocsolt kiflikarikákat megforgatjuk mákban, ez is opcionális, ki mennyire mákosan szereti. Másik FINOMSÁG!!! Ha darált dióban forgatjuk meg, diós gubát kapunk, talán még finomabb, mint a mákos:)
A sodóhoz:
A két tojás sárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral, vaníliával, és kis tejjel csomómentesre keverjük. Eközben a tejet felforraljuk, és beleöntjük a tojásos keveréket. Ezzel már ne forraljuk, mert a tojás miatt becsomósodik.
Ha a fehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk, egy könnyebb, habosabb, inkább krém jellegű édességet kapunk.
Szerző: hollóasszony
Szólj hozzá!
Címkék: olcsó könnyű vacsora gyors mákos vanília egyszerű guba sodó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek