Búvár túrós
2010.03.23. 09:30
Hosszú idő után végre újra van időm főzőcskézni, így leírni az elkészített ételek receptjét.
Íme, a hétvégén elkészített, nagy sikert aratott búvár túrós receptje. Az ötlet anyósomtól, Tünditől jött, ő már többször sütötte meg ezt a finom sütit.
Hozzávalók a tésztához(én másfeles adagot csináltam, az pont egy gáztepsihez elegendő):
- 35 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 ek. kakaópor
- 20 dkg cukor( én barnacukrot használtam:))
- 1 cs. vaníliás cukor (Bourbon vaníliás)
- 1 db tojás
- 1,5 dl étolaj
- 5 dl kefír
Hozzávalók a túróhoz:(a túróból a másfeles adag tésztához ezt az adagot használtam fel, szerintem így is elegendő volt)
- 50dkg túró
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 12 dkg olvasztott margarin vagy vaj
Elkészítése:
A barna tészta alapanyagait összekeverjük: előbb a nedves összetevőket, majd bele a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a szódabikarbónát.
A túrós masszához összekeverjük a hozzávalókat.
A kakaós tésztát vajazott, zsömlemorzsával megszórt (lehet liszttel is, de én a zsömlemorzsát jobban szeretem, mert ropogós réteg sül a süti külsejére) tepsibe simítjuk, és a túróból evőkanállal halmokat teszünk bele.
Előmelegített, 200 fokos sütőben( nekem ez a hőfok az, amin egyébként minden más egyebet sütök) kb.35-45 perc alatt sül meg. Nekem a másfeles adag igényelt 1óra sütést.
Tűpróbával ellenőrizhetünk.
A sütés közben a kakós tészta közédagad a túrónak, az pedig így itt-ott belesüllyed, innen a süti neve.
Nagyon finom süti, a tésztája más süteményekhez is felhasználható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek