Burgonyás pogácsa
2010.04.12. 08:04
Alább a Húsvétra elkészített krumplis pogácsa receptjét olvashatja a kedves látogató, melyet egy szuper oldalron, a www.lakoma.gportal.hu-n láttam meg.
Nagyon finom sütemény, és nagyon könnyen elkészíthető, természetesen nem csak húsvétra:)
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg főtt, áttört krumpli
- 3 dk élesztő (kevés langyos, cukros tejben megfuttatva)
- só
- tej( a tészta lágysága ahogy kívánja, nekem kb. 2 dl kellett)
- 3 tojás
Elkészítés:
A burgonyát előkészítjük: megfőzzük, összetörjuk, langyosra kihűtjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a krumplival, 2 tojással, a sóval, az élesztővel. Ezután állítjuk be a lágyságát a tejjel. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy megfelelő állagú, se túl nyúlós, se túl kemény tésztát kapjunk.
Ezután lisztezett, letakart tálban, meleg helyen kb. egy órát, duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel bekockázzuk, majd a tojást felverjük. Pogácsákat szaggatunk, a tojással megkenjük. 20 percet pihentetjük még a tepsiben, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Vigyázzunk, mert sülés közben még szépen megkelnek.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek