Tiramisu másképp
2010.05.03. 08:15
Ezt a változatot pedig az eredeti után felbuzdulva anyukámnak készítettem el. Mivel ő tejcukorérzékeny, nem fogyaszthat nyers tejtermékeket(tej, vaj, tejszín, mascarpone: ami egy tejszínes krémsajt), így neki tejföl és túró keverékével helyettesítettem a mascarponét.
Nagyon finom lett így is, bár azért az eredeti kicsit finomabb:P De annak például hasznos, aki nem fogyaszthat tejszínes dolgokat.
Hozzávalók:
- 1cs. túró(25 dkg)
- 1 kis doboz tejföl
- 4 kanál barnacukor
- 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
- 1 cs (20 dkg) babapiskóta
- kb 2 dl kávé
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
A túrót a tejföllel, barna és vaníliás cukorral nagyon krémes, egynemű állagúra kikeverjük.Én botmixerrel kevertem, így a túrószemcsék is elkeveredtek. Ebbe is lehet esetleg citromot vagy tojást tenni, úgy, mint az eredetinél.
A tál aljára kevés krémet teszünk, majd erre egy réteg kávéba áztatott piskóta, majd megint krém, piskóta, krém.
Tetejét megszórhatjuk kakaóporral.
Jó étvágyat mindenkinek hozzá:)
Szerző: hollóasszony
Szólj hozzá!
Címkék: édesség másképp tiramisu desszert kávés tejcukorérzékenyeknek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek