Túrófelfújt

2010.05.18. 11:34

Ennek a kajcsinak én adtam a nevet.Hivatalosan nem tudom, hogy hívják. Kolleganőm, Szilvi találta a receptet, azóta kétszer csináltam, isteni, gyors, finom, könnyű, minden ami jó:)

Hozzávalók:

  • fél kg túró
  • 10 ek. gríz(búzadara)
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél cs. sütőpor
  • gyümölcsök, mindegy milyen
  • lekvár a díszítéshez(választható)
  • margarin és zsömlemorzsa a forma kikenéséhez, megszórásához

 

Elkészítése:

A tojás sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, a túrót összetörjük, elkeverjük a grízzel és sütőporral,beleforgatjuk a kockára vágott gyümölcsöt. A tojás sárgáját is hozzáadjuk a túróhoz.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, összeforgatjuk a túróval, majd margarinozott, zsömlemorzsával beszórt formában előmelegített sütőben, közepes hőfokon 45-50 perc alatt készre sütjük.

Tetejét lekvárral díszíthetjük ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá:)

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr432012376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása