Túrós szalonnás puliszka

2009.10.28. 11:33

A következőkben leírt puliszka nagyon laktató, és nagyon finom ételnek bizonyult. Egyszerű az elkészítése, mi nagyon szeretjük. A kép magáért beszél:)

Hozzávalók 4 főre:

A puliszkához:

  • 25 dkg kukoricadara
  • Fél l víz
  • 1 kk só
  • 5 dkg margarin

 

 

A "töltelékhez":

  • 15 dkg bacon (szalonna)
  • 20 dkg túró (lehet juhtúró is)
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg sajt

Elkészítése:

A puliszkát a következő módon készítjük:

A forró vízbe folyamatos kevergetés mellett belkeöntjük a kukoricadarát, beletesszük a sót, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg olyan kemény lesz, hogy elválik az edény falától. (ekkor már komoly fizikai munkát jelent keverni:P:)) Amikor kész, még forrón belekeverjük a margarint.

A szalonnát 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és serpenyőben kisütjük.

A zsírral, ami kisült a szalonnából, kikenünk egy tepsit, és kanállal beleszaggatjuk a puliszkánk felét, rászórjuk a szalonnát és a túrót.  Ennek tetejére ugyanígy rászaggatjuk a puliszka a másik felét, a tetejére öntjük a tejfölt, és megszórjuk a sajttal.

Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ez kb. fél óráig tart.

Én ennek az adagnak a kétszeresét készítettem, így nálam a tepsi egy gáztepsit jelölt.

Képek a készítésről:

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1001481032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.