Krumplis lángos

2009.11.02. 12:14

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 nagyobb, vagy 5 kisebb szem krumpli
  • 1 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 5 dkg élesztő
  • bő olaj a sütéshez
  • Tejföl, reszelt sajt, fokhagyma a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A krumplit kockákra vágva megfőzzük, és megtörjük. Eközben a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet, a krumplit, a tejben megfuttatott élesztőt és a sót összegyúrjuk. Ha úgy találjuk  gyúrhatunk még bele lisztet, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.

Meleg helyen, letakarva kelesztjük 1-2 órán át.

Ökölnyi gombócokat szaggatunk a tésztából, vizes kézzel formázzuk, forró olajban szép barnára sütjük.

Íme három tipp, ami feldobja lángosunkat:

  • Nagyon finom gouda sajttal.
  • A fokhagymát összetöröm, és a tejfölben keverem el.
  • Én lekvárral is szoktam enni, mint a fánkot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr761492765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.