Vaníliasodó

2009.11.19. 11:45

A múlt héten nagyon el voltam havazódva, de most újult erőre kapva vetettem bele magamat a főzőcskébe. Tegnap este mákos gubát készítettem vaníliasodóval. Nagyon finom, egyik kedvencünk. Villámgyors, kis alapanyagszükségletű finomság vacsira, ebédre:)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a gubához:

 

  • Kifli (mennyiség a csillagos ég:P)
  • Langyos tej
  • Mák

Hozzávalók a sodóhoz:

  • Fél l tej
  • 2 tojás
  • 1 ek. barna- vagy nádcukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Vaníliaaroma

 

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk, a langyos tejjel fokozatosan meglocsoljuk. Én szeretem nagyon eláztatni:) A tejjel meglocsolt kiflikarikákat megforgatjuk mákban, ez is opcionális, ki mennyire mákosan szereti. Másik FINOMSÁG!!! Ha darált dióban forgatjuk meg, diós gubát kapunk, talán még finomabb, mint a mákos:)

 

A sodóhoz:

A két tojás sárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral, vaníliával, és kis tejjel csomómentesre keverjük. Eközben a tejet felforraljuk, és beleöntjük a tojásos keveréket. Ezzel már ne forraljuk, mert a tojás miatt becsomósodik.

Ha a fehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk, egy könnyebb, habosabb, inkább krém jellegű édességet kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr861536391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.