Fantás-túrós sütemény

2009.11.24. 14:25

Ez a sütemény nagyon régi kedvencünk. Anyukám sokszor és szivesn csinálja, mert pillanatok alatt kész van, és nagyon finom:) Ebből következően az élettartama is csak pillanatokban mérhető:D

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 kanál barna, vagy nádcukor
  • 1 dl olaj
  • 2 kanál kakó
  • 7 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 1 kocka margarin (ajánlatos Rámát venni, mert az a legjobb)
  • 4 kanál barna cukor, vagy nádcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor

Tetejére:

  • 7 dl szénsavas narancsos üdítő (Fantával a legfinomabb az íze)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 kanál barna vagy nádcukor

 

Elkészítése:

A tésztába való összetevőket a következőképpen keverjük össze: a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, kakaóval, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat,a lisztet, és sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan elkeverjük benne. Előmelegített sütőben közepes méretű gáztepsiben kisütjük.

Amíg hűl, kikavarjuk a túrót a cukrokkal, majd a margarinnal. Legyen szép habos a krém!

Ezt a túrókrémet a kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőbe tesszük.

A pudingport úgy főzzük fel a fantával, mintha pudingot főznénk, és egy kis hűlés után (hogy még ne dermedjen meg, de ne is legyen tűzforró) a túróra simítjuk. Ha hűlt, hűtőbe tesszük, és megvárjuk, hogy teljesen megdermedjen.

Nagyon finom a sütemény, vigyázzunk, mert nagyon rövid életű lesz!:D

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr101548888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.