Rakott csirke
2010.04.20. 12:22
Az alábbi receptet a Blikk Nőkből vadásztuk a kolleganőimmel. Nagyon finom, könnyű csirkehúsos ebéd. Köretként én krumplipürét készítettem.
Hozzávalók(4 személyre):
- 2 db csirkemellfilé
- 20 dkg császárszalonna, v.1 cs.bacon
- 1 nagy dobozos tejföl
- 20 dkg sajt reszelve
- 1 tojás
- liszt a panírozáshoz
- 3-4 db paradicsom, esetleg zöldségek
Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom, borsozom, vegetázom.
A jénai tálat(én ebben készítettem) vajazom, kibélelem császárszalonnával(a szalonnát vékony szeletekre vágom). A csirkemell szeleteket lisztbe, majd tojásba, végül reszelt sajtba forgatom, és sorban lerakom a tálba. Erre következik még egy réteg szalonna, majd paradicsomszeletek.
Következő sorba kerül csirkemell, majd paradicsom.Ezt meglocsolom a sóval, fehérborssal ízesített tejföllel.(Az eredeti recept tejszínt ír, de van tejcukorérzékeny a családunkban, így tejföllel helyettesítettem)
Az így rétegezett ételt előmelegített sütőben kb. egy óra alatt készre sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek