Tojással töltött hús-gnocchival
2009.11.02. 12:36
Az alábbiakban egy kedves kolléganőmtől kapott receptet osztok meg. A tojással tölött hús nagyon finom, laktató étel, köretnek én választottam hozzá a gnocchit. Nagyon jól illik ehhez a finom, szaftos húshoz.
Kevés hozzávalót igényel, és könnyű elkészíteni.
Hozzávalók 4 főre:
A húshoz:
- 8 nagyobb szelet csont nélküli karaj én combból készítettem
- 8 db tojás
- fűszerek ízlés szerint (én sót, vegetát, borsot, egy kis paprikát használtam)
- Egy doboz tejföl
- Kevés liszt a habaráshoz
- két fej hagyma
Gnocchi:
- 1 kg. krumpli
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- só
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
A húst eközben kikloffoljuk. Én ezt előző este csináltam, és vegetával bepácoltam, mert úgy sokkal puhább, és finomabb a hús.
A keményre főtt tojásokat belecsomagoljuk a húsba, és cérnával megkötjük őket.
A hagymát olajon megpirítjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ekkor felöntjük vízzel, és fűszerezzük. (Ha előzőleg bepácoltuk, akkor gondoljunk rá, hogy már nem kell olyan erősen fűszerezni.) A húst így készre főzzük.
Eközben elkészítjük a gnocchit. A krumplit héjastól megfőzzük, ha kész összetörjük. Elkeverjük a liszttel és sóval. (Elég lágy, de gyúrható tésztát kapunk.)
Alaposan meglisztezett deszkán kb 3 cm vastagságú henget formázunk, ezt felszeleteljük, és villával a tejeére hullámot nyomunk. Forró vízben kifőzzük.
Ha a hús megfőtt, kivesszük a gombócokat, és a szaftot tejfölös lisztes habarással besűrűsítjük.
Tálaláskor a gombócokat felszeleteljük, szépen elterítjük a tányéron, mellétesszük a gnocchit, és szafttal leöntjük.
Főtt tésztával, kruplipürével, vagy rizzsel ugyanígy tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá, a nem lehet abbahagyni kategóriába tartozik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek