Burgonyás pogácsa

2010.04.12. 08:04

Alább a Húsvétra elkészített krumplis pogácsa receptjét olvashatja a kedves látogató, melyet egy szuper oldalron, a www.lakoma.gportal.hu-n láttam meg.

Nagyon finom sütemény, és nagyon könnyen elkészíthető, természetesen nem csak húsvétra:)

Hozzávalók:

 

  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg főtt, áttört krumpli
  • 3 dk élesztő (kevés langyos, cukros tejben megfuttatva)
  • tej( a tészta lágysága ahogy kívánja, nekem kb. 2 dl kellett)
  • 3 tojás

 

 

 

Elkészítés:

A burgonyát előkészítjük: megfőzzük, összetörjuk, langyosra kihűtjük.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a krumplival, 2 tojással, a sóval, az élesztővel. Ezután állítjuk be a lágyságát a tejjel. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy megfelelő állagú, se túl nyúlós, se túl kemény tésztát kapjunk.

Ezután lisztezett, letakart tálban, meleg helyen kb. egy órát, duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel bekockázzuk, majd a tojást felverjük. Pogácsákat szaggatunk, a tojással megkenjük. 20 percet pihentetjük még a tepsiben, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Vigyázzunk, mert sülés közben még szépen megkelnek.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr91913655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása