Legyező kalács

2010.04.29. 08:36

Ez egy nagyon egyszerű, kevés alapanyagigényű, mutatós, és legfőképpen finom sütemény!

Kelt tészta, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 6 dkg margarin(Olvasztva)+ a kenéshez(Olvasztva)+ a forma kikenéséhez
  • pici só, pici cukor
  • 4 dl kefír, joghurt, vagy tejföl
  • Egy kockaélesztő, vagy egy csomag porélesztő

 

 

 

 

Elkészítés:

A joghurtot(ki mit használ) pici vízzel elkeverem, nagyon kicsit meglangyosítom mikróban. A liszthez hozzáadom a sót, cukrot, porélesztőt(ha nem port használunk, felfuttatjuk a meleg joghurtban), összegyúrjuk a joghurttal, és az olvasztott margarinnal. Meleg helyen egy órán át duplájára kelesztjük.

Átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, a felületét megkenjük olvasztott margarinnal, és kb.5cmX5cm méretű négyzeteket vágunk belőle. Én derelyevágóval vágtam, mert így még szebb, csipkés lett a széle. Ezekből a lapokból 4-5-öt egymásra teszünk, és élére állítva belehelyezzük az előtte kivajazott muffinformába.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt gyönyörű barnára sütjük.

Fogyaszthatjuk csak önmagában,(Így a legfinomabb:)), de tejjel, margarinnal, sósan, vagy lekvárral, mézzel, édesen is, mindenhogy nagyon fincsi:)

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr381961167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása