Legyező kalács
2010.04.29. 08:36
Ez egy nagyon egyszerű, kevés alapanyagigényű, mutatós, és legfőképpen finom sütemény!
Kelt tészta, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 6 dkg margarin(Olvasztva)+ a kenéshez(Olvasztva)+ a forma kikenéséhez
- pici só, pici cukor
- 4 dl kefír, joghurt, vagy tejföl
- Egy kockaélesztő, vagy egy csomag porélesztő
Elkészítés:
A joghurtot(ki mit használ) pici vízzel elkeverem, nagyon kicsit meglangyosítom mikróban. A liszthez hozzáadom a sót, cukrot, porélesztőt(ha nem port használunk, felfuttatjuk a meleg joghurtban), összegyúrjuk a joghurttal, és az olvasztott margarinnal. Meleg helyen egy órán át duplájára kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, a felületét megkenjük olvasztott margarinnal, és kb.5cmX5cm méretű négyzeteket vágunk belőle. Én derelyevágóval vágtam, mert így még szebb, csipkés lett a széle. Ezekből a lapokból 4-5-öt egymásra teszünk, és élére állítva belehelyezzük az előtte kivajazott muffinformába.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt gyönyörű barnára sütjük.
Fogyaszthatjuk csak önmagában,(Így a legfinomabb:)), de tejjel, margarinnal, sósan, vagy lekvárral, mézzel, édesen is, mindenhogy nagyon fincsi:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek